1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.4 Can't post in thread but can post conversation - errors

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Mr Lucky, Jun 22, 2015.

  1. Mr Lucky

    Mr Lucky Well-Known Member

    I found I was getting errors when posting a message, but i could post a conversation.

    Thais is the error, which mentions the xf_search_index is crashed, however I was not using serach, just trying to post a message in a thread.

    Does anyone know what would cause this?

    Code:
    Server Error Log
    Error Info
    Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception: Mysqli prepare error: Table './logicuse_xf_147a/xf_search_index' is marked as crashed and should be repaired - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:77
    Generated By: Pete Thomas, 8 minutes ago
    Stack Trace
    #0 /home/logicusers/public_html/forums/library/Zend/Db/Statement.php(115): Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare('\n\t\t\tREPLACE DEL...')
    #1 /home/logicusers/public_html/forums/library/Zend/Db/Adapter/Mysqli.php(381): Zend_Db_Statement->__construct(Object(Zend_Db_Adapter_Mysqli), '\n\t\t\tREPLACE DEL...')
    #2 /home/logicusers/public_html/forums/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(478): Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare('\n\t\t\tREPLACE DEL...')
    #3 /home/logicusers/public_html/forums/library/XenForo/Search/SourceHandler/MySqlFt.php(110): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('\n\t\t\tREPLACE DEL...')
    #4 /home/logicusers/public_html/forums/library/XenForo/Search/SourceHandler/MySqlFt.php(82): XenForo_Search_SourceHandler_MySqlFt->_pushToIndex('('post', 47220,...')
    #5 /home/logicusers/public_html/forums/library/XenForo/Search/Indexer.php(44): XenForo_Search_SourceHandler_MySqlFt->insertIntoIndex('post', 47220, '', 'This is a test ...', 1434986582, 11, 9279, Array)
    #6 /home/logicusers/public_html/forums/library/XenForo/Search/DataHandler/Post.php(61): XenForo_Search_Indexer->insertIntoIndex('post', 47220, '', 'This is a test ...', 1434986582, 11, 9279, Array)
    #7 /home/logicusers/public_html/forums/library/XenForo/Search/DataHandler/Abstract.php(275): XenForo_Search_DataHandler_Post->_insertIntoIndex(Object(XenForo_Search_Indexer), Array, Array)
    #8 /home/logicusers/public_html/forums/library/XenForo/DataWriter/DiscussionMessage.php(760): XenForo_Search_DataHandler_Abstract->insertIntoIndex(Object(XenForo_Search_Indexer), Array, Array)
    #9 /home/logicusers/public_html/forums/library/XenForo/DataWriter/DiscussionMessage.php(739): XenForo_DataWriter_DiscussionMessage->_insertOrUpdateSearchIndex()
    #10 /home/logicusers/public_html/forums/library/XenForo/DataWriter/DiscussionMessage.php(585): XenForo_DataWriter_DiscussionMessage->_indexForSearch()
    #11 /home/logicusers/public_html/forums/library/XenForo/DataWriter.php(1409): XenForo_DataWriter_DiscussionMessage->_postSave()
    #12 /home/logicusers/public_html/forums/library/XenForo/ControllerPublic/Thread.php(557): XenForo_DataWriter->save()
    #13 /home/logicusers/public_html/forums/library/XenForo/FrontController.php(347): XenForo_ControllerPublic_Thread->actionAddReply()
    #14 /home/logicusers/public_html/forums/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
    #15 /home/logicusers/public_html/forums/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
    #16 {main}
    Request State
    array(3) {
      ["url"] => string(118) "http://www.logic-users-group.com/forums/threads/it-took-them-almost-a-year-but-the-gear-page-is-doin-it.9279/add-reply"
      ["_GET"] => array(0) {
      }
      ["_POST"] => array(9) {
        ["message_html"] => string(53) "<p>This is a test post, the database just crashed</p>"
        ["_xfRelativeResolver"] => string(116) "http://www.logic-users-group.com/forums/threads/it-took-them-almost-a-year-but-the-gear-page-is-doin-it.9279/page-19"
        ["attachment_hash"] => string(32) "c339dbe76c734546e21af5d45f8a0a7e"
        ["last_date"] => string(10) "1434954627"
        ["last_known_date"] => string(10) "1434954627"
        ["_xfToken"] => string(8) "********"
        ["_xfRequestUri"] => string(84) "/forums/threads/it-took-them-almost-a-year-but-the-gear-page-is-doin-it.9279/page-19"
        ["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
        ["_xfResponseType"] => string(4) "json"
      }
    }
    
    Thanks
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Repair the table using phpMyAdmin.
     
  3. Mr Lucky

    Mr Lucky Well-Known Member

    OK, but do you know what causes this?
     
  4. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Typically it's due to server instability.
     
  5. Mr Lucky

    Mr Lucky Well-Known Member

    Ok, well I am talking to Nimbus about this, they seem to be on the case.
     

Share This Page