1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BADLY NEED EXPERT HELP] - Xenforo website is very slow

Discussion in 'Server Configuration and Hosting' started by gginni, Oct 3, 2014.

  1. gginni

    gginni Active Member

    Hi guys,

    My website address is:- www.onlinesasta.com (Recently moved to digital ocean, so might take 12-24 hrs to resolve to new IP)

    I was on VPS Level 4 Hostgator but they blocked my account 2 days before saying that I'm consuming all the system resources. So I have migrated to Digital Ocean $40/month plan:-

    2 CoreProcessor
    60GBSSD Disk

    I have installed LEMP stack with MySql (Maria DB):-

    It is still loading very slow. I don't even know whether I need to upgrade plan or there is some plugin which is making it slow.

    I'm ready to pay to get my website up (or mysql tuning done). Please I badly need an expert help here.

    My website is not working from past 2 days and I might lose the valuable active members.

    Please let me know if anyone can help me in it. I'm .Net Expert and not much familiar with Linux OS and MySql tuning

    Board Details:-
    Posts:- 1,90,000
    Threads:- 66.000
    Members:- 7500
    Google analytics daily visitors:- 3000-4000
    Last edited: Oct 3, 2014
  2. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    I'm willing to built you a decent server on DigitalOcean that can run your forum quick and fast.
    With the same plan your using the 4GB ram plan.
    Using a LEMP setup: http://centminmod.com/
    gginni likes this.
  3. gginni

    gginni Active Member

    I guess there is no issue with server setup. I have installed LEMP stack on CentOS and I don't see any issue in it.

    There is some issue in Xenforo tables/configuration or plugins which I am using. I cannot disable ******* - Credits plugin. Others plugins, I can disable also.

    I have dropped u a message. Let me know if you could help me in improving my site performance. I would be very thankful to you if you could help me in making it load fast. I might end up shutting down my website if it will be that slow :(. I can even try for 80$ 4 core plan but I don't think I have enough visitors on my website. There is some issue with Xenforo plugins/addons only :(
  4. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    Last edited: Oct 3, 2014
  5. WSWD

    WSWD Well-Known Member

    Your website isn't slow at all, and that's going from my house in Los Angeles to Singapore. Seems very snappy here. Perhaps it is the latency between the DO server and your location?
    HWS likes this.
  6. DennisSkov

    DennisSkov Active Member

    I agree. Seems to load pretty fast from Denmark, too.
  7. dieketzer

    dieketzer Well-Known Member

    browsing your forum from australia, and wondering what you are unhappy about hey
  8. jazz_aaf

    jazz_aaf Active Member

    From Kuwait .. Your site loads pretty fast.
  9. gginni

    gginni Active Member

    It was hell lotta slow... I bought @RoldanT paid services and he fixed the things for me!!! I am not sure what was wrong with my forum but even forum home page load was taking years to load!!! Now it's pretty fast and I am happy about it

    I hope it stays same as it is!!!
  10. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    After my post #4 : https://xenforo.com/community/posts/836830/

    It was already fixed, so should be fast already :)
  11. dieketzer

    dieketzer Well-Known Member

    even when i checked the site 20 minutes after he posted the thread it seemed fast enough.
    imo it was probably his home connection the entire time :)
  12. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

  13. optrex

    optrex Active Member

    ok to new zealand, but the adverts do slow it up.
  14. dieketzer

    dieketzer Well-Known Member

    i am curious about some of the results on that gtmetrix page though.
    how were you guys able to address the various black marks associated with twitter, google, css, etc? i get a huge number of black marks for external resources that are seemingly out of my control (expire headers/cookies/dns lookups/cache expiry/etc on google/twitter/etc).
  15. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    Defer Js of ngx_pagespeed.
    dieketzer likes this.
  16. dieketzer

    dieketzer Well-Known Member

    apache :(
    i think i ran mod_pagespeed for quite a wile, but saw nothing too exciting. i may even be running it still!
  17. RoldanLT

    RoldanLT Well-Known Member

    Yeah it works the same I think.
  18. dieketzer

    dieketzer Well-Known Member

    i will look into upgrading it, altering the cfg, etc.
    thanks for the info :)
  19. eva2000

    eva2000 Well-Known Member

    nicely done @RoldanLT

    hope @gginni and his members enjoy the new found speed with Centmin Mod LEMP stack :)
    optrex and RoldanLT like this.
  20. slinky123

    slinky123 Member

    I am located in Australia and that site is Fast :) ( other than the ad loading)
    The only problem I can see is that there are far too many ads which detract from the actual content.
    optrex likes this.

Share This Page