1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.4 Another Adsense question

Discussion in 'XenForo Questions and Support' started by Jerzy, Oct 31, 2014.

  1. Jerzy

    Jerzy New Member

    There are lots of posts about adding adsense to your forum......and I read them all. I thought I can figure it out. After 2 weeks of researching I got nothing. I tired everything. I even looked at other Xenforo forums (source) and used the same formulas. I used IE and Chrome. Can anyone please help me? Here is my site:

    http://galah.arvixe.com/~jerzy13/index.php

    I greatly appreciate all your help and comments.

    Thank you,
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

  3. Martok

    Martok Well-Known Member

  4. Jerzy

    Jerzy New Member

    Still doesn't work. Anyways, thank you so much for the help.
     
  5. Martok

    Martok Well-Known Member

    You haven't explained what doesn't work. We can hardly help if you don't give any details.
     
  6. Jerzy

    Jerzy New Member

    The ads are no showing up on my forum. Can't figure it out.
     
  7. Martok

    Martok Well-Known Member

    How long have you had the code in place? It sometimes can take a little while for adverts to start displaying.

    I suggest you go into a lot more detail than that - what ad templates you have edited, the code you have added, whether you have tried to add some responsive code too. Saying the ads aren't showing isn't a lot to go on.
     
  8. Jerzy

    Jerzy New Member

    Here we go........

    This is what I have in ad_above_content

    <xen:hook name="ad_above_content" />

    <xen:if is="!in_array({$contentTemplate}, array('', 'message_page', 'error', 'search_form', 'search_form_post', 'search_form_profile_post', 'search_results', 'register_form', 'login', 'error_with_login', 'contact'))">

    <div class=”section”></div>
    <div class=”secondaryContent”></div>
    <div style=”text-align: center; margin-top:8px;”></div>

    <script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
    <!-- above_top_breadcrumb res -->
    <ins class="adsbygoogle"
    style="display:block"
    data-ad-client="ca-pub-xxxxxxxxxxxx"
    data-ad-slot="xxxxxxxxx"
    data-ad-format="auto"></ins>
    <script>

    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
    </script>
    </xen:if>
     
  9. Jerzy

    Jerzy New Member

    In above_top_breadcrumb........

    <xen:hook name="ad_above_top_breadcrumb" />
    <style type="text/css">
    .above-top-breadcrumb-with-sidebar-dynamic {
    width: 234px;
    height: 60px;
    }
    @media(min-width: 346px) {
    .above-top-breadcrumb-with-sidebar-dynamic {
    width: 320px;
    height: 50px;
    }
    }
    @media(min-width: 494px) {
    .above-top-breadcrumb-with-sidebar-dynamic {
    width: 468px;
    height: 60px;
    }
    }
    .above-top-breadcrumb-no-sidebar-dynamic {
    width: 234px;
    height: 60px;
    }
    @media(min-width: 346px) {
    .above-top-breadcrumb-no-sidebar-dynamic {
    width: 320px;
    height: 50px;
    }
    }
    @media(min-width: 494px) {
    .above-top-breadcrumb-no-sidebar-dynamic {
    width: 468px;
    height: 60px;
    }
    }
    @media(min-width: 754px) {
    .above-top-breadcrumb-no-sidebar-dynamic {
    width: 728px;
    height: 90px;
    }
    }
    </style>
    <xen:if is="!{$visitor.user_id}">
    <xen:if is="!in_array({$contentTemplate}, array('', 'message_page', 'error', 'search_form', 'search_form_post', 'search_form_profile_post', 'search_results', 'register_form', 'register_facebook', 'register_twitter', 'register_google', 'login', 'error_with_login', 'contact', 'thread_view', 'cta_overtaking_index'))">
    <xen:if is="@enableResponsive">
    <xen:if is="{$sidebar}">
    <div style="text-align: center; padding: 8px 0">
    <script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
    <!-- above_top_breadcrumb res -->
    <ins class="adsbygoogle"
    style="display:inline-block"
    data-ad-client="ca-pub-0xxxxxxxxx"
    data-ad-slot="xxxxxxxxxx"
    data-ad-format="auto"></ins>
    <script>
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
    </script>
    </div>
    <xen:else />
    <div style="text-align: center; padding: 8px 0">
    <script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
    <!-- above_top_breadcrumb res -->
    <ins class="adsbygoogle"
    style="display:inline-block"
    data-ad-client="ca-pub-xxxxxxxxx"
    data-ad-slot="xxxxxxxx"
    data-ad-format="auto"></ins>
    <script>
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
    </script>
    </div>
    </xen:if>
    <xen:else />
    <xen:if is="{$sidebar}">
    <div style="text-align: center; padding: 8px 0">
    <script type="text/javascript">
    google_ad_client = "ca-pub-xxxxxxxxx";
    /* Below Top Breadcrumb Narrow */
    google_ad_slot = "xxxxxxxx";
    google_ad_width = 468;
    google_ad_height = 60;
    </script>
    <script type="text/javascript" src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
    </div>
    <xen:else />
    <div style="text-align: center; padding: 8px 0">
    <script type="text/javascript">
    google_ad_client = "ca-pub-xxxxxxxxxxx";
    /* Below Top Breadcrumb Wide */
    google_ad_slot = "xxxxx";
    google_ad_width = 728;
    google_ad_height = 90;
    </script>
    <script type="text/javascript" src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
    </div>
    </xen:if>
    </xen:if>
    </xen:if>
    </xen:if>
     
  10. Jerzy

    Jerzy New Member

    Below content ......


    <xen:hook name="ad_below_content" />

    <div class=”section”>
    <div class=”secondaryContent”>
    <div style=”text-align: left; margin-top:8px;”>
    <script type="text/javascript">
    google_ad_client = "ca-pub-xxxxxxx";
    google_ad_slot = "4413784255";
    google_ad_width = 468;
    google_ad_height = 15;
    </script>
    <!-- new test -->
    <script type="text/javascript"
    src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
    </script>
    </div></div></div>
     
  11. Jerzy

    Jerzy New Member

    Message below ....

    <xen:hook name="ad_message_below" />

    <xen:if is="{$post.position} % {$xenOptions.messagesPerPage} == 0 AND {$thread.reply_count} > 0">
    <xen:if is="!{$visitor.user_id}">
    <li class="message">
    <div class="messageUserInfo" itemscope="itemscope" itemtype="http://data-vocabulary.org/Person">
    <div class="messageUserBlock">
    <div class="avatarHolder">
    <span class="helper"></span>
    <xen:avatar user="$visitor" size="m" img="true" />
    </div>
    <h3 class="userText">
    <span style="font-weight: bold">Google AdSense</span>
    <em class="userTitle" itemprop="title">Guest Advertisement</em>
    </h3>
    <span class="arrow"><span></span></span>
    </div>
    </div>
    <div class="messageInfo primaryContent">
    <div class="messageContent">
    <article>
    <blockquote class="messageText ugc baseHtml">
    <script type="text/javascript">
    google_ad_client = "ca-pub-xxx";
    width = document.documentElement.clientWidth;
    /* Message Below Responsive 2 */
    google_ad_slot = "xxxxx";
    google_ad_width = 320;
    google_ad_height = 50;
    if (width > 619) {
    /* Message Below Responsive 1 */
    google_ad_slot = "xxxxxx";
    google_ad_width = 468;
    google_ad_height = 60;
    }
    if (width > 879) {
    /* Message Below */
    google_ad_slot = "xxxxxxx";
    google_ad_width = 728;
    google_ad_height = 90;
    }
    </script>
    <script type="text/javascript"
    src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
    </script>
    <br /><br /><label for="LoginControl"><span style="font-weight: bold; color: #004400"><a href="login/" class="concealed noOutline">Log in or Sign up</a></span></label> to hide all adverts.
    </blockquote>
    </article>
    </div>
    </div>
    </li>
    </xen:if>
    </xen:if>
     
  12. Martok

    Martok Well-Known Member

    I've only looked at the first one and I can't see anything obvious that's wrong, apart from this:

    Code:
    <div class=”section”></div>
    <div class=”secondaryContent”></div>
    <div style=”text-align: center; margin-top:8px;”></div>
    You should be using plain double quotes, not rich text ones i.e. use " not ”.

    In addition, you've not answered this:

     
  13. Jerzy

    Jerzy New Member

    I have had these codes for a week...... As I said, I would never bother anyone unless I tried everything that was posted on this forum.
     
  14. Martok

    Martok Well-Known Member

    Well try the correction I mentioned in my previous post and then see how you get on.
     
  15. Jerzy

    Jerzy New Member

    I did. This is what I have now.....(still no ads)

    <xen:hook name="ad_above_content" />
    <xen:if is="!in_array({$contentTemplate}, array('', 'message_page', 'error', 'search_form', 'search_form_post', 'search_form_profile_post', 'search_results', 'register_form', 'login', 'error_with_login', 'contact'))">
    <script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
    <!-- above_top_breadcrumb res -->
    <ins class="adsbygoogle"
    style="display:block"
    data-ad-client="ca-pub-1234567890"
    data-ad-slot="123456"
    data-ad-format="auto"></ins>
    <script>
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
    </script>
    </xen:if>
     
  16. Martok

    Martok Well-Known Member

    Yes and assuming that was the error that has caused the problems and prevented any adverts being shown, you'll now have to wait a little while until adverts are served.

    BTW, I'm assuming that the google_ad_client = "ca-pub-xxxxxxxxx" and google_ad_slot = "xxxxxxxx" etc is you removing the correct code before pasting here in the forums and you haven't actually pasted that into your templates...
     
  17. Jerzy

    Jerzy New Member

    Yes, I place the correct codes (copy and paste from my adsense account, "xxxxx" was just masking my client id..... I don't even know why I tried to mask it. Everyone can see it in View --> Source :)))

    Martok, I want to thank you for you help. It didn't work but at least we tried. I guess I will have to live without Adsense
     
  18. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Contact AdSense for support.

    They should be able to tell you why ads aren't being served.
     
  19. Jerzy

    Jerzy New Member

    Ok, thank you
     

Share This Page