1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

500 Internet Server Error when trying to install

Discussion in 'Installation, Upgrade, and Import Support' started by Reeve of Shinra, Mar 17, 2011.

  1. Reeve of Shinra

    Reeve of Shinra Well-Known Member

    I'm 100% sure its something stupid on my part but I could use some help figuring out exactly what that was.

    shinraonline.com -- currently running vb4 w/ vbseo url rewrites
    xen.shinraonline.com -- subdomain for me to test out xenforo install.

    I'm getting a 500 internal server error message when trying to install however one of the earlier beta's was working great when I did a test install on the same server under a different domain.

    Any idea where I should poke around?
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Is there anything in the Apache server logs?
    A 500 error is "internal server error" so it could be anything.

    You could also try enabling debug mode which may shed some more light on it.
     
  3. Reeve of Shinra

    Reeve of Shinra Well-Known Member

    [Fri Mar 18 00:35:48 2011] [error] [client 76.15.141.71] SoftException in Application.cpp:256: File "/home/xxxxx/public_html/xen/install/index.php" is writeable by group

    [Fri Mar 18 00:34:10 2011] [error] [client 76.15.141.71] SoftException in Application.cpp:256: File "/home/xxxxx/public_html/xen/index.php" is writeable by group

    Changing the perms to 755 got it working!
     
    Dean likes this.
  4. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Good job, the "is writeable by group" is a dead giveaway in this case :)
     

Share This Page