XF 2.2 Soundcloud embed on mobile has (annoying) link to app and play button not working

Mr Lucky

Well-known member
My apologies if this is purely (another) bug in Soundcloud and nothing can be done in xenforo to fix it.

When you embed SC and view on mobile the play button is greyed out. There is also a large annoying orange link to play on SC app, which is not useful - surely the whole point of embedding is to keep the user on your forum.

But if you have small fingers and click on the (tiny) words Listen in browser, the embedded audio does play and now the play button becomes active

I have checked on iOS with Safari but am told it is same with Android. (Desktop player is fine)

Does anyone please know how to fix this, maybe different media bbcode?

Thanks

sc4.jpg


https://soundcloud.com/petethomasmusic%2Fsteps
 
Last edited:

digitalpoint

Well-known member
I suspect that would only be able to be fixed on Soundcloud's side since it's their embed code. And their API documentation doesn't show anything that would make me think it's an option on their end: https://developers.soundcloud.com/docs/api/html5-widget

It definitely would be nice if the play button on mobile just automatically played in the Soundcloud app if it was installed and in the browser if it wasn't. Maybe submit a request to Soundcloud?
 

Mr Lucky

Well-known member
I suspect that would only be able to be fixed on Soundcloud's side since it's their embed code. And their API documentation doesn't show anything that would make me think it's an option on their end: https://developers.soundcloud.com/docs/api/html5-widget

Yes quite a lot of people aren't happy about this. They even mention it can be removed for premoiium users, but that doesn't seem to work.
It definitely would be nice if the play button on mobile just automatically played in the Soundcloud app if it was installed and in the browser if it wasn't. Maybe submit a request to Soundcloud?

I think many people have done that -

I am now using https://clyp.it instead.
 
Top