1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.5 Max Execution Time Error when installing

Discussion in 'Installation, Upgrade, and Import Support' started by Zesix, Sep 27, 2015.

  1. Zesix

    Zesix New Member

    Maximum execution time of 120 seconds exceeded in D:\home\site\wwwroot\library\Zend\Db\Statement\Mysqli.php on line 70

    At first I thought this was a php max execution time issue. I spent last week working with Azure support to lift the execution time and they were able to do so. Unfortunately, even with max_execution_time = 300, I'm still getting this error. I don't think it has to do with the PHP configuration. Can someone help me out? Am I able to manually go into that php file and increase the max execution time for the purposes of installing?
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    We have had a few reports similar in nature to this related to Azure.

    Unfortunately our troubleshooting all points to it being an Azure issue and it's not something we can resolve or workaround via our code.

    You can try contacting your host and ask them to investigate and possible try increasing the max execution time.

    Other than that, we could only suggest moving to a different host.
     
    Zesix likes this.
  3. Zesix

    Zesix New Member

    From last post here: https://social.msdn.microsoft.com/F...on-in-azure?forum=windowsazurewebsitespreview

    Right now it seems like xenForo and Azure support are bouncing back and forth, but that line is where the issue happens (per his investigation). Can you guys look into it? I've filed a support ticket with Azure also.
     
  4. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    The developers have looked into it and there is nothing we can do from our side.
     

Share This Page