XF 2.2 I turned a node page into my Xenforo's homepage and I cannot remember how I did it to replicate elsewhere

Chernabog

Well-known member
Okay, so I think I am the master of needing to ask ridiculous questions, but here I am. Somehow and I do not remember how, because I want to reproduce it on another installation I have but I have been unable to get it to work (both the latest XF build)....

I somehow managed to make my XF display a node page as the homepage and without /pages/name. I've looked in board setup, options, I've looked over my route filters... I cannot find anything that remotely jogs my memory for how I did it...

There is also nothing in an HTACCESS for route filtering...

Somehow, I did it from within the ACP and I would greatly appreciate anyone who can help me find out how... :cool:

I am sure it is likely something very simple I am just missing....

Thanks in advance!
 

Lumbergh

New member
Like the OP, I'm trying to display a node page as the homepage and without /pages/name. In other words I'm trying to get example.com/pages/frontpage to display when the user visits example.com. I have xenforo installed in the web root folder. Adjusting the Index page route gets the Home tab working, but throws an error when visiting example.com:
The requested page could not be found. (Code: invalid_action, controller: XFPage, action: Frontpage)
I'm trying to do something like this without an add-on:
 

Davyc

Well-known member
I created a Home page using the Page option when creating a forum. All I did to make this the home page was this:

1673351092470.png

That is in the Page node - if create any Page then you get to choose the Navigation section it will appear in; this includes custom navigation links.

My two sites are in my signature and each one uses a custom Page using HTML and Widgets (some of which I have manipulated to get the look I wanted. If you want more info I am more than happy to help out :)
 

Chernabog

Well-known member
@Chernabog Can you tell us how you did that? Thanks.

Sorry @Nicolas FR ..I didn't see your post until today when @Lumbergh replied... but Beerforo called it out, it's simply the index page route -- which can sometimes be hidden. It seems that XF now hides some things that most users will not change, but I believe if you do a search from ACP it will show up.

Apologize that I missed the question :(
 

Chernabog

Well-known member
I created a Home page using the Page option when creating a forum. All I did to make this the home page was this:

View attachment 279702

That is in the Page node - if create any Page then you get to choose the Navigation section it will appear in; this includes custom navigation links.

My two sites are in my signature and each one uses a custom Page using HTML and Widgets (some of which I have manipulated to get the look I wanted. If you want more info I am more than happy to help out :)

The sites look REALLY good... impressive how you got that look and feel to it.... very well done!! I need those types of skills
 

Lumbergh

New member
Thanks Chernabog, beerForo and Davyc, your help is much appreciated. Davyc, your sites look fantastic. I have my settings like yours, so there must be something I have set wrong from previous attempts. Thanks again for everyone's help.
 

Lumbergh

New member
These are my current settings:

Board URL: https://www.example.com
Enable board URL canonicalization checked
Index page route: pages/frontpage
Home page URL: https://www.example.com/pages/frontpage
Use full friendly URLs checked

For the frontpage node page the setting are:

URL portion: frontpage
Parent node: (None)
Navigation section: Home

The frontpage displays correctly when selecting the Home tab, although the URL displayed in the browser is https://www.example.com/pages/frontpage/ . If I change the Home page URL to https://www.example.com then I get the same error as visiting the main URL:

The requested page could not be found. (Code: invalid_action, controller: XFPage, action: Frontpage)

I've been trying different Article forums and settings trying to get this to work, so I may have a bad setting somewhere.

Edit: One last piece to the puzzle, I originally installed the forums to the https://www.example.com/community/ folder and moved the installation to the web root folder.
 
Last edited:

Davyc

Well-known member
did you have to create a custom route or route filter to get your hompage to work? Thanks.
No. Just make sure that Home appears in the public navigation section and that it is active and then set it as the navigation point in the Page node (see my post above). As per XF instructions you need to change the index route in the basic options - this is mine:

1673507658988.png
 

Lumbergh

New member
Thank you Davyc, it's working now after days of struggling. Apparently I was missing the trailing slash on the Index Page Route. D'oh! Here are the settings that I used in case anyone else comes across this:

Front page node located at pages/frontpage/

ACP > Setup > Options > Basic options

Board URL: https://www.example.com
Enable board URL canonicalization checked
Index page route: pages/frontpage/
Home page URL: https://www.example.com/pages/frontpage/
Use full friendly URLs checked

Thanks for everyone's help.
 
Top