1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

help with permissions

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by steven s, Nov 11, 2011.

  1. steven s

    steven s Well-Known Member

    I'm still trying to get a handle using permissions.

    I have usergroups Registered and Members.
    Registered is similar to Unregistered with some exceptions.
    The main thing is that they can not start or reply to threads.
    I also don't want them to be able to download attachments.

    Full rights as registered would in most forums.

    Someone in the Registered group replied and it went straight to moderation.
    I'd rather have that person not even be able to reply or start a thread.

    What do I need to change?

  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    If they are a member of both groups then the Allow overrides the Not Set (No).

    Permission value priority is set in this order: (highest priority first)
    1. Never – this will not grant the permission. This can never be overridden, so should be used sparingly.
    2. Allow – this will grant the permission.
    3. Not Set (No) – this will not grant the permission. This is the lowest priority value; any explicit allow will override this.
    Thus, if a user has not set (no) and allow for a permission, the final value will be allow. The Test Permissions system can help confirm that permissions are set correctly.

  3. steven s

    steven s Well-Known Member

    It looks like that is the way I have it set. ??
    The person in question is only in the registered usergroup.

    Post new thread Not Set
    Post replies Not Set

    Post new thread Allow
    Post replies Allow
  4. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    They must be in another group with the permission set to allow, otherwise they wouldn't be able to post.

    Click on the user name and check which group is primary and whether any secondary groups are checked.

    Or it's related to user specific or node permissions.
  5. steven s

    steven s Well-Known Member

    User Group: Registered
    Secondary User Groups: blank

    It is possible that the problem may lie with our single sign in mod.
  6. steven s

    steven s Well-Known Member

    I took another look and noticed it must have something to do with my forum permissions that I inherited when I imported from vB.
    Does that make sense?
    Should all forum permissions be inherit by default?

    Added: I went back though all my node permissions and set them to inherit except for the one forum that I need special permissions for. That seemed to do the trick.

Share This Page