1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help to install ImageMagick?

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by GOFORBROKE, May 25, 2013.

  1. GOFORBROKE

    GOFORBROKE Member

    I spoke with my host provider. They said that it is installed already

    "/usr/local/lib/ImageMagick."

    How do I make this work for my Xenforo 1.1.5?

    Where do I add the script to my file?
     
  2. EQnoble

    EQnoble Well-Known Member

    I think if you have the extension installed on your server you just need to change the option here...

    (YOURFORUM/admin.php?options/list/attachments)

    or

    Admin CP -> Home -> Options -> Attachments

    Default Image Processor :
     
  3. GOFORBROKE

    GOFORBROKE Member

    It's not allowing me to select it tho. That's the problem.
     
  4. Rigel Kentaurus

    Rigel Kentaurus Well-Known Member

    That is not the imagick extension, that is the ImageMagick library, they are not the same thing

    Tell your host you need PHP to be compiled with the imagick module - http://www.php.net/manual/en/imagick.installation.php
     
    GOFORBROKE likes this.
  5. GOFORBROKE

    GOFORBROKE Member

    Thanks. I'll let them know right now
     
  6. GOFORBROKE

    GOFORBROKE Member

    Is there any other way without the imgick ? an add-on to trigger .gif?
     
  7. Rigel Kentaurus

    Rigel Kentaurus Well-Known Member

    You need imagick if you want .gif support
    Other than that, ImageMagick can be called through the command line instead, but that would require an add-on, I am not sure whether one exists

    Someone kind of suggested it a while ago
    http://xenforo.com/community/threads/use-imagemagick-convert.48166/
     

Share This Page