• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.3 Error Log

51463

Well-known member
#1
I keep getting these weird error logs every 10-20 minutes 50 per day. Since last week. Possibily after i upgraded to 1.3. But not certain.

Error Info
Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception: Mysqli statement execute error : Field 'ip_address_old' doesn't have a default value - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:214
Generated By: Unknown Account, 15 minutes ago

#0 /var/www/vhosts/website.com/httpdocs/website/library/Zend/Db/Statement.php(297): Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute(Array)
#1 /var/www/vhosts/website.com/httpdocs/website/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(479): Zend_Db_Statement->execute(Array)
#2 /var/www/vhosts/website.com/httpdocs/website/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(574): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('INSERT INTO `xf...', Array)
#3 /var/www/vhosts/website.com/httpdocs/website/library/XenForo/Model/Login.php(36): Zend_Db_Adapter_Abstract->insert('xf_login_attemp...', Array)
#4 /var/www/vhosts/website.com/httpdocs/website/library/XenForo/ControllerPublic/Login.php(110): XenForo_Model_Login->logLoginAttempt('Flueteser')
#5 /var/www/vhosts/website.com/httpdocs/website/library/*******/Credits/ControllerPublic/Login.php(8): XenForo_ControllerPublic_Login->actionLogin()
#6 /var/www/vhosts/website.com/httpdocs/website/library/XenForo/FrontController.php(347): *******_Credits_ControllerPublic_Login->actionLogin()
#7 /var/www/vhosts/website.com/httpdocs/website/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#8 /var/www/vhosts/website.com/httpdocs/website/index.php(13): XenForo_FrontController->run()





array(3) {
["url"] => string(42) "http://website.com/index.php?login/login"
["_GET"] => array(1) {
["login/login"] => string(0) ""
}
["_POST"] => array(7) {
["login"] => string(9) "Flueteser"
["register"] => string(1) "0"
["password"] => string(8) "********"
["submit"] => string(6) "Log in"
["cookie_check"] => string(1) "1"
["redirect"] => string(10) "/index.php"
["_xfToken"] => string(8) "********"
}
}
Is someone trying to hack my forum?
 
Last edited:

Jake Bunce

XenForo moderator
Staff member
#2
That error appears to be referring to xf_login_attempt.ip_address_old. That field shouldn't exist. That field is created temporarily during the upgrade to XF 1.3 after which it is removed.

Did you complete your upgrade? Visit /install to be certain that the upgrade finished.

Otherwise go into phpmyadmin, edit the xf_login_attempt table, and manually drop the ip_address_old column.
 

51463

Well-known member
#3
Ok i have gone into phpmyadmin. But i don't know what you mean by "edit"

You want me to edit something.. then after drop the ip_address_old column?

(ZZV@`PWC4L]P%(ZD@VKKZK.jpg