1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Custom 404 error page - HTTP/1.1 200 ok

Discussion in 'Server Configuration and Hosting' started by tommydamic68, Jan 26, 2014.

  1. tommydamic68

    tommydamic68 Well-Known Member

    I have created a custom 404 error page, it retrieves a http/1.1 200 ok as you can see below, is this correct with a custom 404 error page? but if I type in a known 404 error page from my site, I get a 302.

    Screen Shot 2014-01-26 at 3.14.27 PM.png
     
  2. CyclingTribe

    CyclingTribe Well-Known Member

    I get a 404 with a .php extension at my Photography XF site - tested with Fetch as Google in WMT:

    Code:
    Fetch as Google 
    This is how Googlebot fetched the page.
    
    URL: http://www.photographerschat.net/dogsandcats.php
    
    Date: Sunday, January 26, 2014 at 12:42:55 PM PST
    
    Googlebot Type: Web
    
    Download Time (in milliseconds): 308
    
    HTTP/1.1 404 Not Found
    Date: Sun, 26 Jan 2014 20:42:56 GMT
    Server: Apache
    X-Powered-By: PHP/5.4.11-1~dotdeb.0
    Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
    Cache-control: private, max-age=0
    Set-Cookie: xf_session=48862190819048f944f74f10162848ee; path=/; httponly
    X-Frame-Options: SAMEORIGIN
    Last-Modified: Sun, 26 Jan 2014 20:42:56 GMT
    Content-Encoding: gzip
    Vary: Accept-Encoding
    Content-Length: 6257
    Keep-Alive: timeout=2, max=3000
    Connection: Keep-Alive
    Content-Type: text/html; charset=UTF-8
    
    <!DOCTYPE html>
    <html id="XenForo" lang="en-US" dir="LTR" class="Public LoggedOut NoSidebar RunDeferred Responsive" xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml">
    <head>
    
    ... same with .html extension:

    Code:
    Fetch as Google 
    This is how Googlebot fetched the page.
    
    URL: http://www.photographerschat.net/doesnotexist/notapage.html
    
    Date: Sunday, January 26, 2014 at 12:45:22 PM PST
    
    Googlebot Type: Web
    
    Download Time (in milliseconds): 316
    
    HTTP/1.1 404 Not Found
    Date: Sun, 26 Jan 2014 20:45:23 GMT
    Server: Apache
    X-Powered-By: PHP/5.4.11-1~dotdeb.0
    Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
    Cache-control: private, max-age=0
    Set-Cookie: xf_session=74cd148ca8f532259fae0188c24cfdd2; path=/; httponly
    X-Frame-Options: SAMEORIGIN
    Last-Modified: Sun, 26 Jan 2014 20:45:23 GMT
    Content-Encoding: gzip
    Vary: Accept-Encoding
    Content-Length: 6273
    Keep-Alive: timeout=2, max=3000
    Connection: Keep-Alive
    Content-Type: text/html; charset=UTF-8
    
    <!DOCTYPE html>
    <html id="XenForo" lang="en-US" dir="LTR" class="Public LoggedOut NoSidebar RunDeferred Responsive" xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml">
    <head>
    
     
    Last edited: Jan 26, 2014
  3. CyclingTribe

    CyclingTribe Well-Known Member

    Ah, having visited the site I'm guessing you're just asking if it's normal for a web server to return a 200 header response when serving a custom error page (non-Xenforo related) - yes, it is, as the custom page is found and served; however the initial request to the "not found" resource should return a 404 before going on to deliver the custom 404 page.

    Best place to look is your web logs - request a specific URL you know will 404 and then grep your logs for those requests. (y)
     
    tommydamic68 likes this.

Share This Page