1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.3 Cant log in unless "remember me" box is checked

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by MinecraftB0ss, Aug 1, 2014.

  1. MinecraftB0ss

    MinecraftB0ss Member

    The website wont let users log in unless they check the "remember me" box.
    • Xenforo 1.3.0
    • Addons:
      • AdminCP Firewall
      • Auto Link Titles
      • Conversation on moderator action
      • Easy ban users
      • Last post avatar
      • Library
      • live update
      • Login as user
      • Nodes as tabs
      • password protected nodes
      • status notifications
      • thread ban
      • cta countdown widget
      • Xencarta
      • xenporta
      • Xenrio
      • AdminCP notepad
      • Tag Me
      • widget framework
      • minecraft status
      • xentag
    • Skin: UIX Dark by audentio design
    • The problem occurs in all browsers
    • The issue is experienced by all users
    • The problem occurs after i transferred my existing installation over to a webhost from a dedicated server
    • The issue cannot be reproduced on this website
     
  2. Amaury

    Amaury Well-Known Member

    Try it with all add-ons disabled and see if the issue goes away. If it does, it's an add-on issue, in which case re-enable them one by one until you find the culprit and then post in that add-on's thread for support.
     
  3. MinecraftB0ss

    MinecraftB0ss Member

    I disabled EVERY SINGLE addon, and it still happens. I really dont want to do a clean install and reconfigure everything. Is there anything that it could be?
     
  4. Amaury

    Amaury Well-Known Member

    I doubt it's a style issue, but try on the default XenForo style and see if the issue persists.
     
  5. MinecraftB0ss

    MinecraftB0ss Member

    I also just updated my xenforo install to 1.3.4 and tried that, still nothing.
     
  6. MinecraftB0ss

    MinecraftB0ss Member

    The default style still yields the same result :/
     
  7. Amaury

    Amaury Well-Known Member

    When did the issue start? Was there anything you did before the issue started that might have caused it?
     
  8. MinecraftB0ss

    MinecraftB0ss Member

    Yes, when i transferred my installation to a webhost from a dedicated server running windows server 2012
     
  9. Amaury

    Amaury Well-Known Member

    May be a server issue, then.

    @Jake Bunce, @MattW, and @Tracy Perry are server experts I personally know, and they'll likely be able to help when they're available. :)
     
  10. MinecraftB0ss

    MinecraftB0ss Member

    ok, thanks. I really appreaciate the help on fixing this issue. :)
     
  11. AndyB

    AndyB Well-Known Member

  12. MinecraftB0ss

    MinecraftB0ss Member

    The problem isnt that its too hard to check the box, the problem is that i cant use the widget framework hook view part to see where i can hook widgets into, because sessions arent working. Thats why im trying to fix this issue.
     
  13. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    Is this a shared hosting environment or a VPS?
     
  14. MattW

    MattW Well-Known Member

    Do you have anything configured in the config.php file for caching the sessions? Is this on shared hosting, or a VPS / Dedicated?
     
  15. MinecraftB0ss

    MinecraftB0ss Member

    shared hosting, and i have a sub install on the hosting that is working, which is why im thinking its an issue with the install.
     
  16. MattW

    MattW Well-Known Member

    Can you post the contents of the config.php file (excluding the database information)?
     
  17. MinecraftB0ss

    MinecraftB0ss Member

    PHP:
    <?php

    $config
    ['db']['host'] = 'localhost';
    $config['db']['port'] = '3306';
    $config['db']['username'] = 'username';
    $config['db']['password'] = 'password';
    $config['db']['dbname'] = 'database';

    $config['superAdmins'] = '1';
     
  18. MattW

    MattW Well-Known Member

    So nothing in there then that is relating to caching the sessions etc.

    Does the host have / allow any custom php.ini sessions that could be affecting the php session storage?
     
  19. MinecraftB0ss

    MinecraftB0ss Member

    i dont believe so, because the other install that i have within the same hosting is working just fine
     
  20. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    As per your ticket, your IP is being changed via cloudflare. You can disable cloudflare to confirm, and will need to determine what header is storing the real IP and setting that appropriately in config.php.
     
    MattW likes this.

Share This Page