1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.2 Best way to add banner ads?

Discussion in 'XenForo Questions and Support' started by Vidmarc, Nov 12, 2013.

  1. Vidmarc

    Vidmarc Member

    Can anyone suggest the best way for me to add a simple row of banner ads at the top of the forum pages for the likes of amazon UK, USA etc?
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Use the built in ad_templates.

    My signature has a link in the FAQ and there are also a resource for AdSense.
     
  3. Vidmarc

    Vidmarc Member

    I can't see anything in my Control Panel for accessing the ad templates.
     
  4. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Filter for ad_ in the templates in your style.
     
    Vidmarc likes this.
  5. Vidmarc

    Vidmarc Member

    Thanks. It's beginning to make sense now.
     
  6. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

  7. Vidmarc

    Vidmarc Member

    I've copied and pasted my amazon affiliate banner into "ad_above_top_breadcrumb", but it's not diplaying. Any suggestions?
     
  8. Vidmarc

    Vidmarc Member

    I notice that I can see the banner when I'm not logged in - what permissions do I need to change to make it visible to everybody?
     
  9. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

  10. Vidmarc

    Vidmarc Member

    That's way beyond my understanding :(

    How do I show the banner to everyone? I don't see that listed there.
     
  11. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    It will show to all visitors by default unless you have applied a conditional statement.
     
  12. Vidmarc

    Vidmarc Member

    I can only see it when I log out which makes positioning it difficult.

    I haven't added a conditional.

    I want it to display to visitors, registered users, admin, etc - everybody.
     
  13. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Post your code here in code tags.
     
  14. Vidmarc

    Vidmarc Member

    Code:
    <xen:hook name="ad_above_top_breadcrumb" />
    
    <center>
    <iframe src="http://rcm-eu.amazon-adsystem.com/e/cm?t=mondoerotico05&o=2&p=12&l=ur1&category=video&banner=176RYV8RJGTW0BD292G2&f=ifr" width="300" height="250" scrolling="no" border="0" marginwidth="0" style="border:none;" frameborder="0"></iframe>
    </center>
    
     
  15. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    And you claim that doesn't show when logged in?

    There is no code visible there which can cause that.
     
  16. Vidmarc

    Vidmarc Member

    I'm the admin and I can't see it.
     
  17. Mouth

    Mouth Well-Known Member

  18. Vidmarc

    Vidmarc Member

    I just copied and pasted the code direct from amazon. It works for me.

    Must be a browser bug - Safari I don't see the banner, in Opera it works fine.
     
  19. Vidmarc

    Vidmarc Member

    Can anybody confirm id there's some sort of problem with Safari not displaying my amazon banner? It works fine in other browsers.
     
  20. Vidmarc

    Vidmarc Member

    We've played around a bit and have discovered that it shows on the home page, but not in the forums, so if you have a bookmark which goes straight to 'New Posts', then the banner is not visible.

    I've tried other locations but I suspect it's amazon's iFrame code that could be the problem.

    Any suggestions?
     
    Last edited: Dec 4, 2013

Share This Page