1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.1 500 internal server error

Discussion in 'Installation, Upgrade, and Import Support' started by sup3r, Dec 30, 2012.

  1. sup3r

    sup3r New Member

    I'm trying to install xenforo for the 1st time on my server and it keeps timing out right after I click begin installation. I just installed xenforo for someone else on their hosting and I had no troubles. I'm not sure if it's me or my server. I'm using ixam-hosting.com because he's a good friend of mine and I've used him for a year or so now. But it's just not letting me! anything helps!
     
  2. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

    A 500 ISE error is very generic. It is an error returned by your server. To discover the exact cause requires consulting with your host to pull the error logs on the server. Many times this error is caused by an overly restrictive mod_security rule, or some other server module. Contact your host.
     
  3. sup3r

    sup3r New Member

    Yeah, I had the same issue with mybb a while back. It ended up being an issue with mod_security. I imagine it's the same issue again. I just opened a ticket with him, now I wait I suppose.
     
  4. sup3r

    sup3r New Member

    Update after talking to my host. My connection timeout is at 120 seconds currently. And mod_security is completely disabled? Any new ideas?
     
  5. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

    What does the error log on the server say? A specific error message will tell us what the problem is.
     
  6. sup3r

    sup3r New Member

    He increase the timeout to 300 seconds and it works now. I'm not sure why you'd need such a large timeout.
     
    Jake Bunce likes this.

Share This Page