1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can't Fix [XenForo.com] Avatar Uploader Rejecting Uploads < 40KB

Discussion in 'Resolved Bug Reports' started by Alteran Ancient, May 14, 2013.

  1. Alteran Ancient

    Alteran Ancient Well-Known Member

    In my attempt to upload a new avatar, I've been receiving this lovely error:

    Funny, because the image I'm trying to upload is 29.5KB (or 32KB on-disk) - resolution was 500x650.

    So, after using some of Photoshop's "Save for Web" brutality, I have pushed my image down to 15.9KB (16.0KB on disk) - resolution is 250x250. Still getting this error message.

    I've tried on alternate browsers and alternate computers, to no avail. Is it just me, or has something changed on the server's end that's causing the avatar uploads to fail? I was able to attach the above image, but not upload an avatar.
  2. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Unfortunately, there's not a ton we can do about this - it has to do with the bad resizing algorithms of the image processors. Since the avatar is too big, we resize it down to the large size, but it actually gets bigger stupidly (unless we save it as a jpeg, but that introduces other problems). If you upload a max width of 192 the server doesn't need to resize the largest version so it should go through then.
  3. Alteran Ancient

    Alteran Ancient Well-Known Member

    Resizing the image to 192x192 fixed the problem for me - thanks.
  4. PirateTycoon

    PirateTycoon New Member

    guys,im trying to upload logo but it never upload but its loading all the time
  5. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    If you need support with your installation, you will need to associate your forum user name with your license and post in the customer support forums.

Share This Page