XF 1.2 User Group Promotion doesn't appear to be working...

Liam W

Well-known member
I have a user group promotion that is supposed to promote people to another usergroup after they've made 1 post.

In the initial user group, people have to have all their posts moderated. Once a post has been approved, they can post without moderation and have access to the rest of the forum.

For some reason, the promotion to the normal member usergroup (the one that they get promoted to after 1 post) doesn't seem to be working - the last few registrations I've had to manually promote.

There aren't any error's anywhere, it's just this promotion doesn't seem to be working.

It looks like other promotions are working, but I can't be sure on that one.

Liam
 

Liam W

Well-known member
Hmm, I just logged in as the user and the promotion was applied. Are promotions only applied to logged in users or something?
 

Chris D

XenForo developer
Staff member
Hmm, I just logged in as the user and the promotion was applied. Are promotions only applied to logged in users or something?
In 1.2 they are applied during login or if the account has been active within one hour (that Cron runs every hour).
 

Jeremy

Well-known member
Unless you change the actual code to check for something longer, running it for 5 minutes or hourly won't make much of a difference.
 

Qwest

Member
What's the benefit of this? (the user having to log in for the promotion to fully take effect).
 

Jeremy

Well-known member
It reduces queries and server load. It will only check for promotions for active users and not run the process on inactive users.
 
Top