• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Fixed Uncaught exception 'ErrorException'

#1
Some of my members on my forum are receiving this error, doesn't really know where it come from. It looks like it's random (my member reported it does that sometimes when F5ing the page, looking at alerts and looking at his PM)

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'Undefined variable: showTrace' in /var/vhost/lebelwco/public_html/XenForo/library/XenForo/Error.php:76 Stack trace: #0 /var/vhost/lebelwco/public_html/XenForo/library/XenForo/Error.php(76): XenForo_Application::handlePhpError(8, 'Undefined varia...', '/var/vhost/lebe...', 76, Array) #1 /var/vhost/lebelwco/public_html/XenForo/library/XenForo/Application.php(295): XenForo_Error::unexpectedException(Object(Zend_Db_Adapter_Mysqli_Exception)) #2 [internal function]: XenForo_Application::handleException(Object(Zend_Db_Adapter_Mysqli_Exception)) #3 {main} thrown in /var/vhost/lebelwco/public_html/XenForo/library/XenForo/Error.php on line 76
 

Lone Wolf

Well-known member
#4
I'm getting this error as well. How do I fix it?

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'Undefined variable: showTrace' in /home/site/forums/library/XenForo/Error.php:76 Stack trace: #0 /home/site/forums/library/XenForo/Error.php(76): XenForo_Application::handlePhpError(8, 'Undefined varia...', '/home/site/p...', 76, Array) #1 /home/site/forums/library/XenForo/Application.php(295): XenForo_Error::unexpectedException(Object(Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception)) #2 [internal function]: XenForo_Application::handleException(Object(Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception)) #3 {main} thrown in /home/site/forums/library/XenForo/Error.php on line 76
 

Lone Wolf

Well-known member
#5
View Page Source shows this...

<br />
<b>Fatal error</b>: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'Undefined variable: showTrace' in /home/site/forums/library/XenForo/Error.php:76
Stack trace:
#0 /home/site/forums/library/XenForo/Error.php(76): XenForo_Application::handlePhpError(8, 'Undefined varia...', '/home/site/f...', 76, Array)
#1 /home/site/forums/library/XenForo/Application.php(295): XenForo_Error::unexpectedException(Object(Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception))
#2 [internal function]: XenForo_Application::handleException(Object(Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception))
#3 {main}
thrown in <b>/home/site/forums/library/XenForo/Error.php</b> on line <b>76</b><br />
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#7
If you still have that issue, you need to upgrade to the latest version. That said, this issue only happens if you have another issue as well - this will only show you the real problem.
 

Lone Wolf

Well-known member
#8
Upgrading was my first idea as well but I get the same error at forums/admin.php so I cant even log into the backend to do the upgrade

What is the other issue?
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#9
This issue will be fixed by simply uploading the new files.

The underlying issue is unknown - it's likely specific to your server. If I had to guess, there are database issues.
 

Lone Wolf

Well-known member
#11
This issue will be fixed by simply uploading the new files.

The underlying issue is unknown - it's likely specific to your server. If I had to guess, there are database issues.
You were right it was a corrupted mysql database, they restored it from a backup