1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Unable to Load/Database Errors (execute errors)

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Neszy, Apr 19, 2012.

  1. Neszy

    Neszy Member

    Hey, I searched around a little on the forum but couldn't quite find anything which is exactly what I've got.

    When I first made the forum, it worked fine. I created a category, and after creating that one, this error occurred when attempting to create another:
    Code:
    Mysqli statement execute error : Got error -1 from storage engine
     
    Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute() in Zend/Db/Statement.php at line 297
    Zend_Db_Statement->execute() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 479
    Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 574
    Zend_Db_Adapter_Abstract->insert() in XenForo/Model/Log.php at line 87
    XenForo_Model_Log->logAdminRequest() in XenForo/ControllerAdmin/Abstract.php at line 32
    XenForo_ControllerAdmin_Abstract->_logAdminRequest() in XenForo/ControllerAdmin/Abstract.php at line 25
    XenForo_ControllerAdmin_Abstract->_postDispatchType() in XenForo/Controller.php at line 352
    XenForo_Controller->postDispatch() in XenForo/FrontController.php at line 317
    XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 132
    XenForo_FrontController->run() in /home/odysseyg/public_html/forum/admin.php at line 13
    So, I attempted to look at integrity of files and such, and the site kept crashing on and off. I could hardly access the site, and kept getting this error when attempting to access anything (I couldn't even go into the Admin Panel):
    Code:
    Mysqli statement execute error : Prepared statement needs to be re-prepared
     
    Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute() in Zend/Db/Statement.php at line 297
    Zend_Db_Statement->execute() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 479
    Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 825
    Zend_Db_Adapter_Abstract->fetchOne() in XenForo/Session.php at line 625
    XenForo_Session->getSessionFromSource() in XenForo/Session.php at line 360
    XenForo_Session->_setup() in XenForo/Session.php at line 344
    XenForo_Session->start() in XenForo/Session.php at line 246
    XenForo_Session::getPublicSession() in XenForo/Session.php at line 187
    XenForo_Session::startPublicSession() in XenForo/Controller.php at line 286
    XenForo_Controller->_setupSession() in XenForo/Controller.php at line 298
    XenForo_Controller->preDispatch() in XenForo/FrontController.php at line 309
    XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 132
    XenForo_FrontController->run() in /home/odysseyg/public_html/forum/index.php at line 13
    I'm pretty new to servers, etc, and don't particularly know what to do. The server runs on cPanel (if that helps), but I have no idea how to sort out the problem or even interpret the error messages I'm getting.

    Thanks for any help you could provide.
     
  2. Floris

    Floris Guest

    This is the operating system error created by MySQL: Got error -1 from storage engine

    Which version of MySQL are you running?
     
  3. Neszy

    Neszy Member

    Version is 5.1.61.

    Just, as a general question, would this be easier to fix if I just reset my cPanel? There's not much on the server that can't be re-done in like an hour (it's literally just XenForo and a blank forum).
     
  4. Floris

    Floris Guest

    I do not know, if you have continues issues with MySQL on various pages, .. it's a bit concerning.
    I suspect something's wrong, unrelated to XenForo. Make sure you have a backup of your forum data and other stuff on the server that you care about.
     
  5. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

    This is a server problem. See this thread:

    http://xenforo.com/community/threads/error-on-install.17901/

    That is an undefined storage error. It could be a corrupt or full xf_admin_log table. Try emptying or recreating that table using phpmyadmin. I suggest this only because the log records are not usually important. Or it could be some other kind of storage problem, such as lack of available space or permissions. But the error code is not specific.
     

Share This Page