1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Trophies

Discussion in 'XenForo Questions and Support' started by JackieeXP, Jul 15, 2012.

  1. JackieeXP

    JackieeXP Member

    For some reason i hit 30 messages and im suppost to get trophie from default when its been installed. no one and i mean NO ONE is getting their tophies and points after doing what its required to earn trophies.
     
  2. Vincent

    Vincent Well-Known Member

    Are you aware that that is controlled by cron entry that runs at specific times?
    You can manually run them if you want. Admin CP -> Tools -> Cron Entries -> Update User Trophies

    It's set to update every 40 minutes as default.
     
    Yorick likes this.
  3. JackieeXP

    JackieeXP Member

    so is there anyway to like make it update closes to 0 minute or 1 second ? or at least 1 minute?
    because my friend posted few messages and still havnt got points. im the only one who got points
     
  4. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

    You can run it manually:

    Admin CP -> Tools -> Cron Entries -> Update User Trophies -> Controls: Run

    You can also edit the cron so it runs more frequently if you wish.
     
    Yorick likes this.
  5. Vincent

    Vincent Well-Known Member

    Yes, you can edit it. When on the cron entry page, click on "Update User Trophies". There you can change it to X minutes. 1 is a possibility, but I don't recommend that. I'd say 15 minutes is more close to the minimum I'd set it if I were you.
     
    Yorick likes this.
  6. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    You probably wouldn't want it to run that often.

    The reason it isn't live and the reason it's by default at 40 minutes is because it's quite a performance intensive task.

    Although on a small board every second might work fine - imagine if you had thousands of active members.

    I would suggest leaving it at 40 minutes, but yeah it can be changed by going to:

    Admin CP > Tools > Cron Entries > Update User Entries

    and change the value in there to run at X minutes.
     
  7. JackieeXP

    JackieeXP Member

    ok :) thanks alot! ill set it to 10 . so your saying that every x minute the server will update or check ?
     
    Yorick likes this.
  8. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Three answers for the price of one.

    Now that's a bargain ;)

    Yeah that's right.
     
    JackieeXP likes this.
  9. Vincent

    Vincent Well-Known Member

    And I owned 2 guys in posting before them. I'm on a roll!
     
    ArnyVee, JackieeXP and Yorick like this.
  10. JackieeXP

    JackieeXP Member

  11. Vincent

    Vincent Well-Known Member

    Just a notice. If you notice this affects your website's speed in some way, please set it back to 20-30 minutes.
     
    Yorick likes this.
  12. JackieeXP

    JackieeXP Member

    thanks then. but the other issue is that one of my users posted 3 messages and default , when u post the 1st message you get 1 point. he didnt get it and also another user. :/
     
  13. Vincent

    Vincent Well-Known Member

    If you set the updater to 10 mins, wait 10 minutes. If the problem continues then, please report it again here :) (Or you can Run it manually)
     
  14. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Admin CP -> Tools -> Cron Entries -> Update User Trophies -> Controls: Run

    Did you run this, yet?
     
  15. JackieeXP

    JackieeXP Member

    im not quiet sure what you mean with controls:run

    i did disable then enable and members still didnt get points
     
  16. Vincent

    Vincent Well-Known Member

    Disabling/Enabling won't work.

    Try this:
    Screen Shot 2012-07-15 at 14.44.03.png

    Nothing better than a photograph.
     
    JackieeXP likes this.
  17. JackieeXP

    JackieeXP Member

    i did control:run and still show 0 for my users.
     
  18. Vincent

    Vincent Well-Known Member

    That's nearly impossible.
    Can you give me a link to the profile you are talking about please? (If you don't wanna post it in public, feel free to send it in a PM)
     
  19. JackieeXP

    JackieeXP Member

  20. Vincent

    Vincent Well-Known Member

    The only thing I could think of that's gone wrong is that you edited when the Throphies are awarded and that something went wrong there. Try doing what Jake tells you here: http://xenforo.com/community/threads/recalculate-trophy-points.30800/#post-351948
     

Share This Page