• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Fixed  Server Error while install?

matthewalan

Active member
#1
This is my problem when I try to install. It's happened 4 times now.

An error occurred. Please click the button below for more information.

Server Error

Mysqli statement execute error : Deadlock found when trying to get lock; try restarting transaction
  1. [*]Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute() in /home/matthewa/public_html/community/library/Zend/Db/Statement.php at line 300
    [*]Zend_Db_Statement->execute() in /home/matthewa/public_html/community/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 468
    [*]Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in /home/matthewa/public_html/community/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 633
    [*]Zend_Db_Adapter_Abstract->delete() in /home/matthewa/public_html/community/library/XenForo/Model/Phrase.php at line 1003
    [*]XenForo_Model_Phrase->deletePhrasesForAddOn() in /home/matthewa/public_html/community/library/XenForo/Model/Phrase.php at line 1022
    [*]XenForo_Model_Phrase->importPhrasesAddOnXml() in/home/matthewa/public_html/community/library/XenForo/CacheRebuilder/ImportPhrase.php at line 33
    [*]XenForo_CacheRebuilder_ImportPhrase->rebuild() in/home/matthewa/public_html/community/library/XenForo/ControllerHelper/CacheRebuild.php at line 26
    [*]XenForo_ControllerHelper_CacheRebuild->rebuildCache() in/home/matthewa/public_html/community/library/XenForo/Install/Controller/Install.php at line 243
    [*]XenForo_Install_Controller_Install->actionStep2b() in /home/matthewa/public_html/community/library/XenForo/FrontController.phpat line 303
    [*]XenForo_FrontController->dispatch() in /home/matthewa/public_html/community/library/XenForo/FrontController.php at line 132
    [*]XenForo_FrontController->run() in /home/matthewa/public_html/community/install/index.php at line 17
 

Jafo

Active member
#7
I do have mysqli:

Configure Command => './configure' '--host=x86_64-redhat-linux-gnu' '--build=x86_64-redhat-linux-gnu' '--target=x86_64-redhat-linux' '--progr
am-prefix=' '--prefix=/usr' '--exec-prefix=/usr' '--bindir=/usr/bin' '--sbindir=/usr/sbin' '--sysconfdir=/etc' '--datadir=/usr/share' '--includ
edir=/usr/include' '--libdir=/usr/lib64' '--libexecdir=/usr/libexec' '--localstatedir=/var' '--sharedstatedir=/usr/com' '--mandir=/usr/share/ma
n' '--infodir=/usr/share/info' '--cache-file=../config.cache' '--with-libdir=lib64' '--with-config-file-path=/etc' '--with-config-file-scan-dir
=/etc/php.d' '--disable-debug' '--with-pic' '--disable-rpath' '--without-pear' '--with-bz2' '--with-curl' '--with-exec-dir=/usr/bin' '--with-fr
eetype-dir=/usr' '--with-png-dir=/usr' '--enable-gd-native-ttf' '--without-gdbm' '--with-gettext' '--with-gmp' '--with-iconv' '--with-jpeg-dir=
/usr' '--with-openssl' '--with-pcre-regex=/usr' '--with-zlib' '--with-layout=GNU' '--enable-exif' '--enable-ftp' '--enable-magic-quotes' '--ena
ble-sockets' '--enable-sysvsem' '--enable-sysvshm' '--enable-sysvmsg' '--enable-wddx' '--with-kerberos' '--enable-ucd-snmp-hack' '--enable-shmo
p' '--enable-calendar' '--without-mime-magic' '--without-sqlite' '--with-libxml-dir=/usr' '--enable-xml' '--with-system-tzdata' '--enable-force
-cgi-redirect' '--enable-pcntl' '--with-imap=shared' '--with-imap-ssl' '--enable-mbstring=shared' '--enable-mbregex' '--with-ncurses=shared' '-
-with-gd=shared' '--enable-bcmath=shared' '--enable-dba=shared' '--with-db4=/usr' '--with-xmlrpc=shared' '--with-ldap=shared' '--with-ldap-sasl
' '--with-mysql=shared,/usr' '--with-mysqli=shared,/usr/bin/mysql_config' '--enable-dom=shared' '--with-pgsql=shared' '--with-snmp=shared,/usr'
'--enable-soap=shared' '--with-xsl=shared,/usr' '--enable-xmlreader=shared' '--enable-xmlwriter=shared' '--enable-fastcgi' '--enable-pdo=share
d' '--with-pdo-odbc=shared,unixODBC,/usr' '--with-pdo-mysql=shared,/usr' '--with-pdo-pgsql=shared,/usr' '--with-pdo-sqlite=shared,/usr' '--with
-pdo-dblib=shared,/usr' '--enable-json=shared' '--enable-zip=shared' '--with-readline' '--enable-dbase=shared' '--with-pspell=shared' '--with-m
crypt=shared,/usr' '--with-mhash=shared,/usr' '--with-tidy=shared,/usr' '--with-mssql=shared,/usr' '--with-unixODBC=shared,/usr'
/etc/php.d/mysql.ini,
/etc/php.d/mysqli.ini,
/etc/php.d/pdo_mysql.ini,
mysql
MYSQL_SOCKET => /var/lib/mysql/mysql.sock
MYSQL_INCLUDE => -I/usr/include/mysql
MYSQL_LIBS => -L/usr/lib64/mysql -lmysqlclient
mysql.allow_persistent => On => On
mysql.connect_timeout => 60 => 60
mysql.default_host => no value => no value
mysql.default_password => no value => no value
mysql.default_port => no value => no value
mysql.default_socket => no value => no value
mysql.default_user => no value => no value
mysql.max_links => Unlimited => Unlimited
mysql.max_persistent => Unlimited => Unlimited
mysql.trace_mode => Off => Off
mysqli
MYSQLI_SOCKET => /var/lib/mysql/mysql.sock
mysqli.default_host => no value => no value
mysqli.default_port => 3306 => 3306
mysqli.default_pw => no value => no value
mysqli.default_socket => no value => no value
mysqli.default_user => no value => no value
mysqli.max_links => Unlimited => Unlimited
mysqli.reconnect => Off => Off
PDO drivers => mysql, odbc, pgsql, sqlite
pdo_mysql
 

matthewalan

Active member
#8
It created the database, and it let me go to step 3 through the url and finish the install, but I was getting blank white index.php and admin.php pages.
 
#10
Server Error

Could not determine temp directory, please specify a cache_dir manually
  1. Zend_Cache::throwException() in F:/Web Root/xeneight/library/Zend/Cache/Backend.php at line 197
  2. Zend_Cache_Backend->getTmpDir() in F:/Web Root/xeneight/library/Zend/Cache/Backend/File.php at line 123
  3. Zend_Cache_Backend_File->__construct() in F:/Web Root/xeneight/library/Zend/Cache.php at line 153
  4. Zend_Cache::_makeBackend() in F:/Web Root/xeneight/library/Zend/Cache.php at line 94
  5. Zend_Cache::factory() in F:/Web Root/xeneight/library/XenForo/Application.php at line 513
  6. XenForo_Application->loadCache()
  7. call_user_func_array() in F:/Web Root/xeneight/library/XenForo/Application.php at line 706
  8. XenForo_Application->lazyLoad() in F:/Web Root/xeneight/library/XenForo/Application.php at line 736
  9. XenForo_Application::get() in F:/Web Root/xeneight/library/XenForo/Model.php at line 146
  10. XenForo_Model->_getCache() in F:/Web Root/xeneight/library/XenForo/Model/DataRegistry.php at line 158
  11. XenForo_Model_DataRegistry->set() in F:/Web Root/xeneight/library/XenForo/Model/Cron.php at line 393
  12. XenForo_Model_Cron->updateMinimumNextRunTime() in F:/Web Root/xeneight/library/XenForo/Model/Cron.php at line 568
  13. XenForo_Model_Cron->importCronEntriesAddOnXml() in F:/Web Root/xeneight/library/XenForo/Model/Cron.php at line 504
  14. XenForo_Model_Cron->importCronDevelopmentXml() in F:/Web Root/xeneight/library/XenForo/CacheRebuilder/ImportMasterData.php at line 35
  15. XenForo_CacheRebuilder_ImportMasterData->rebuild() in F:/Web Root/xeneight/library/XenForo/ControllerHelper/CacheRebuild.php at line 26
  16. XenForo_ControllerHelper_CacheRebuild->rebuildCache() in F:/Web Root/xeneight/library/XenForo/Install/Controller/Install.php at line 243
  17. XenForo_Install_Controller_Install->actionStep2b() in F:/Web Root/xeneight/library/XenForo/FrontController.php at line 303
  18. XenForo_FrontController->dispatch() in F:/Web Root/xeneight/library/XenForo/FrontController.php at line 132
  19. XenForo_FrontController->run() in F:/Web Root/xeneight/install/index.php at line 17

Mine.
 

JVCode

Well-known member
#14
I get an error when setup is doing templates. "Template titles must be unique. The specified title is already in use.!"
 
#20
Same, attempted install on MAMP.

Mysqli statement execute error : Duplicate entry 'addon_delete' for key 'title'
  1. Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute()in/Applications/MAMP/htdocs/xen/library/Zend/Db/Statement.phpat line300
  2. Zend_Db_Statement->execute()in/Applications/MAMP/htdocs/xen/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.phpat line468
  3. Zend_Db_Adapter_Abstract->query()in/Applications/MAMP/htdocs/xen/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.phpat line546
  4. Zend_Db_Adapter_Abstract->insert()in/Applications/MAMP/htdocs/xen/library/XenForo/DataWriter.phpat line1484
  5. XenForo_DataWriter->_insert()in/Applications/MAMP/htdocs/xen/library/XenForo/DataWriter.phpat line1473
  6. XenForo_DataWriter->_save()in/Applications/MAMP/htdocs/xen/library/XenForo/DataWriter.phpat line1287
  7. XenForo_DataWriter->save()in/Applications/MAMP/htdocs/xen/library/XenForo/Model/AdminTemplate.phpat line331
  8. XenForo_Model_AdminTemplate->importAdminTemplatesAddOnXml()in/Applications/MAMP/htdocs/xen/library/XenForo/CacheRebuilder/ImportAdminTemplate.phpat line33
  9. XenForo_CacheRebuilder_ImportAdminTemplate->rebuild()in/Applications/MAMP/htdocs/xen/library/XenForo/ControllerHelper/CacheRebuild.phpat line26
  10. XenForo_ControllerHelper_CacheRebuild->rebuildCache()in/Applications/MAMP/htdocs/xen/library/XenForo/Install/Controller/Install.phpat line243
  11. XenForo_Install_Controller_Install->actionStep2b()in/Applications/MAMP/htdocs/xen/library/XenForo/FrontController.phpat line303
  12. XenForo_FrontController->dispatch()in/Applications/MAMP/htdocs/xen/library/XenForo/FrontController.phpat line132
  13. XenForo_FrontController->run()in/Applications/MAMP/htdocs/xen/install/index.phpat line17
Furthermore, the Begin Installation button, which disables after you click it, re-enables before the next page has loaded! I mistakenly thought that meant the page reloaded, so clicked it again, and I got a different error. Threw it all away and started over, and keep stumbling on the above. According to firebug, a lot of Aborted POSTs to install/step/2b