1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.1 Phpbb3 importer doens't work for me

Discussion in 'Installation, Upgrade, and Import Support' started by Robby, Nov 23, 2011.

  1. Robby

    Robby Well-Known Member

    Hello,

    I have tried all day to import a phpbb forum but i always get this message:
    Evrything can be found and is in place....
    Error
    • The table prefix or database name is not correct.
    • The attachments directory could not be found.
    • The avatars directory could not be found.
     
  2. Robby

    Robby Well-Known Member

    and now i get this:

    An unexpected database error occurred. Please try again later. whole forum doesnt work...
     
  3. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Your forum seems fine if it's the one in your signature.

    However, the errors you reported in your first post are definitely because the data that you provided isn't correct. You likely need to provide the full paths to both directories. The also you could connect with the DB info you gave, but it can't find phpBB data there.
     
  4. Robby

    Robby Well-Known Member

    No, this is the testlink: http://www.robbydeletter.info/xenforo/
    The credentials are correct because the forum works on phpbb here-->http://www.robbydeletter.info/phpbb3/
    I used the same database name, pasword etc.
     
  5. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Well, your XenForo config.php doesn't have the correct details, as this is your error at the test board:
    But regarding phpBB, I'm not saying that your credentials are incorrect as you would get a different error then. Either you specified the wrong database or table prefix as specified. It couldn't find your <prefix>users table.
     
  6. Robby

    Robby Well-Known Member

    data
    database is correct and i tried prefix _phpbb and phpbb_
     
  7. Robby

    Robby Well-Known Member

    maybe i try a new one one sec
     
  8. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    You can see your phpBB prefix in your phpBB config.php file.
     
  9. Robby

    Robby Well-Known Member

    Ok prefix problem solved but wich path for Custom Avatar Path and Attachment Path when the forum is on:
    www.robbydeletter.info/phpbb3 I tried: /phpbb3//images/avatars/upload but doent work getting error: The source database connection details are not correct: Access denied for user 'robbydel_robby'@'localhost' (using password: NO)
     
  10. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    That depends where they are.

    Mine for example were phpbb/forum/images/avatars and phpbb/forum/attachment.
     
  11. Robby

    Robby Well-Known Member

    mine are /public_html/phpbb3/images/avatars/upload but when i enter it i get always error that the path isn't correct...
     
  12. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    It's not /public_html because that's not what is actually on your server -- that's just your FTP path because it's "chrooted". Based on what you've shown so far, you can probably use ../phpbb3/images/avatar/upload
     
  13. Robby

    Robby Well-Known Member

    tried this also and still the same...
    when i see my path in filezille i have this: /phpbb3/images/avatar/upload
    i copy it to the importer and still it gives it's not the right path
     
  14. Robby

    Robby Well-Known Member

    when i enter the two dots i get this:

    Import Data: phpBB 3.0
    1. This step cannot be run yet.
    2. This step cannot be run yet.
    3. This step cannot be run yet.
    4. This step cannot be run yet.
    5. This step cannot be run yet.
    6. This step cannot be run yet.
    7. This step cannot be run yet.
    8. This step cannot be run yet.
    9. This step cannot be run yet.
    10. Complete Import...
     
  15. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Then the paths have been verified and you're ready to go.
     
  16. Robby

    Robby Well-Known Member

    but i cant import anything...
     
  17. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    There are buttons you can click at the top. You have to run the import in order...
     
  18. Robby

    Robby Well-Known Member

    Ok i'm feeling really stupid right now, works great, again my fault...
     
  19. Robby

    Robby Well-Known Member

    now i wanna try it on my real forum and i get this:
    Mysqli statement execute error : Duplicate entry '16' for key 'PRIMARY'
    1. Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute() in Zend/Db/Statement.php at line 297
    2. Zend_Db_Statement->execute() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 479
    3. Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 574
    4. Zend_Db_Adapter_Abstract->insert() in XenForo/DataWriter.php at line 1591
    5. XenForo_DataWriter->_insert() in XenForo/DataWriter.php at line 1580
    6. XenForo_DataWriter->_save() in XenForo/DataWriter.php at line 1381
    7. XenForo_DataWriter->save() in XenForo/Model/Import.php at line 580
    8. XenForo_Model_Import->_importData() in XenForo/Model/Import.php at line 1160
    9. XenForo_Model_Import->importCategory() in XenForo/Importer/PhpBb3.php at line 1389
    10. XenForo_Importer_PhpBb3->_importForumTree() in XenForo/Importer/PhpBb3.php at line 1337
    11. XenForo_Importer_PhpBb3->stepForums() in XenForo/Importer/Abstract.php at line 77
    12. XenForo_Importer_Abstract->runStep() in XenForo/ControllerAdmin/Import.php at line 180
    13. XenForo_ControllerAdmin_Import->_runStep() in XenForo/ControllerAdmin/Import.php at line 232
    14. XenForo_ControllerAdmin_Import->_startStep() in XenForo/ControllerAdmin/Import.php at line 175
    15. XenForo_ControllerAdmin_Import->actionStartStep() in XenForo/FrontController.php at line 310
    16. XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 132
    17. XenForo_FrontController->run() in /home/robbydel/public_html/forum/admin.php at line 13
     
  20. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Did you tell it to retain IDs? It mentions that you can't do that if you have existing data. You'll need to revert to a backup and redo the import.
     

Share This Page