• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.1 more problems since 1.1.1 upgrade

Diana

Active member
#1
The Server Error Log shows this:

Code:
Server Error Logs
 
    Delete...
    Mysqli prepare error: Table 'democrac_xenforo.xf_thread_prefix' doesn't exist Today at 4:56 PM - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:77
    Delete...
    Mysqli prepare error: Table 'democrac_xenforo.xf_thread_prefix' doesn't exist Today at 4:54 PM - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:77
    Delete...
    Mysqli prepare error: Table 'democrac_xenforo.xf_thread_prefix' doesn't exist Today at 4:53 PM - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:77
    Delete...
    Invalid model 'XenForo_Model_ThreadPrefix' specified Today at 4:51 PM - library/XenForo/Model.php:192
    Delete...
    Mysqli statement execute error : Data too long for column 'event_stream' at row 1 Aug 15, 2011 - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:214
    Delete...
    Mysqli statement execute error : Data too long for column 'event_stream' at row 1 Aug 15, 2011 - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:214
 

Jake Bunce

XenForo moderator
Staff member
#3
The thread prefix errors indicate a missing table and missing file. Make sure you completed the upgrade:

1) Upload the 1.1.1 files, overwriting the existing files.

2) Visit /install to run the upgrade.

The "event_stream" error looks like it's related to the XenAtendo addon.
 

Mythotical

Well-known member
#4
The thread prefix errors indicate a missing table and missing file. Make sure you completed the upgrade:

1) Upload the 1.1.1 files, overwriting the existing files.

2) Visit /install to run the upgrade.

The "event_stream" error looks like it's related to the XenAtendo addon.
Your title does fit you. LOL
 

Diana

Active member
#5
The thread prefix errors indicate a missing table and missing file. Make sure you completed the upgrade:

1) Upload the 1.1.1 files, overwriting the existing files.

2) Visit /install to run the upgrade.

The "event_stream" error looks like it's related to the XenAtendo addon.
On my second try I still get the same error message, although the install was apparently complete.


File Health Check
All 1,065 checked files are present and correct.
 

Jake Bunce

XenForo moderator
Staff member
#7
Some minor problems still persist.

  1. Stickies move thread up but there is no icon.
  2. There is no like button.
Those problems are likely style incompatibilities. If your style was made for 1.0.x then you need to contact the author for an updated version.

On my second try I still get the same error message, although the install was apparently complete.
Which error? The thread prefix error indicates an incomplete upgrade. The "event_stream" error is related to the XenAtendo addon.
 

Diana

Active member
#8
Which error? The thread prefix error indicates an incomplete upgrade. The "event_stream" error is related to the XenAtendo addon.
I understand about the addon and styles, but why if the install completes successfully and the "File Health Check" indicates files are "present and correct" is the upgrade still incomplete?

Now that I'm on my second upgrade on a test site, the "prefix" error is as follows:

Why do I have repeated problems uploading the same file?

Should I reupload the file library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php or just start the upgrade again?
 

Diana

Active member
#12
You mean this?

Stack Trace
#0 /home/democrac/public_html/test/library/Zend/Db/Statement.php(115): Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare('????SELECT pref...')
#1 /home/democrac/public_html/test/library/Zend/Db/Adapter/Mysqli.php(381): Zend_Db_Statement->__construct(Object(Zend_Db_Adapter_Mysqli), '????SELECT pref...')
#2 /home/democrac/public_html/test/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(478): Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare('????SELECT pref...')
#3 /home/democrac/public_html/test/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(808): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('????SELECT pref...', Array)
#4 /home/democrac/public_html/test/library/XenForo/Model/ThreadPrefix.php(482): Zend_Db_Adapter_Abstract->fetchPairs('????SELECT pref...')
#5 /home/democrac/public_html/test/library/XenForo/Model/ThreadPrefix.php(492): XenForo_Model_ThreadPrefix->getPrefixCache()
#6 /home/democrac/public_html/test/library/XenForo/Dependencies/Public.php(86): XenForo_Model_ThreadPrefix->rebuildPrefixCache()
#7 /home/democrac/public_html/test/library/XenForo/Dependencies/Abstract.php(178): XenForo_Dependencies_Public->_handleCustomPreloadedData(Array)
#8 /home/democrac/public_html/test/library/XenForo/FrontController.php(125): XenForo_Dependencies_Abstract->preLoadData()
#9 /home/democrac/public_html/test/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
#10 {main}
Request State
array(3) {
["url"] => string(118) "http://www.democracyforbell.com/tes...irect=/test/index.php?events/monthly/10.2011/"
["_GET"] => array(2) {
["misc/style"] => string(0) ""
["redirect"] => string(39) "/test/index.php?events/monthly/10.2011/"
}
["_POST"] => array(0) {
}
}
Close
 

Jake Bunce

XenForo moderator
Staff member
#13
Please post the full error. It's missing the actual error on the top.

And I need the stack trace for the thread prefix error.
 

Diana

Active member
#14
Ok, let me try again.

Code:
Error Info
Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception: Mysqli prepare error: Table 'democrac_test.xf_thread_prefix' doesn't exist - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:77
Generated By: Unknown Account, Sunday at 3:00 PM
Stack Trace
 
#0 /home/democrac/public_html/test/library/Zend/Db/Statement.php(115): Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare('????SELECT pref...')
#1 /home/democrac/public_html/test/library/Zend/Db/Adapter/Mysqli.php(381): Zend_Db_Statement->__construct(Object(Zend_Db_Adapter_Mysqli), '????SELECT pref...')
#2 /home/democrac/public_html/test/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(478): Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare('????SELECT pref...')
#3 /home/democrac/public_html/test/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(808): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('????SELECT pref...', Array)
#4 /home/democrac/public_html/test/library/XenForo/Model/ThreadPrefix.php(482): Zend_Db_Adapter_Abstract->fetchPairs('????SELECT pref...')
#5 /home/democrac/public_html/test/library/XenForo/Model/ThreadPrefix.php(492): XenForo_Model_ThreadPrefix->getPrefixCache()
#6 /home/democrac/public_html/test/library/XenForo/Dependencies/Public.php(86): XenForo_Model_ThreadPrefix->rebuildPrefixCache()
#7 /home/democrac/public_html/test/library/XenForo/Dependencies/Abstract.php(178): XenForo_Dependencies_Public->_handleCustomPreloadedData(Array)
#8 /home/democrac/public_html/test/library/XenForo/FrontController.php(125): XenForo_Dependencies_Abstract->preLoadData()
#9 /home/democrac/public_html/test/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
#10 {main}
 
Request State
 
array(3) {
  ["url"] => string(118) "http://www.democracyforbell.com/test/index.php?misc/style&redirect=%2Ftest%2Findex.php%3Fevents%2Fmonthly%2F10.2011%2F"
  ["_GET"] => array(2) {
    ["misc/style"] => string(0) ""
    ["redirect"] => string(39) "/test/index.php?events/monthly/10.2011/"
  }
  ["_POST"] => array(0) {
  }
}
 

MichaelDance

Well-known member
#16
Agree with Jake however do you own the VPS as it could be a error with Mysqli not installed or has a problem so a Easy Apache may fix it but id follow Jake Bunce first as it could be a database error where that is no longer in the table.
 

Diana

Active member
#20
ok you have webhosting :) so you can contact your webhost provider if it still wont work could be a problem their end.
I've checked, they don't see a problem on their end. Unless perhaps I get a better handle on what the problem really is, then maybe they can locate it.