• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.2 Gravatar related Error

faeronsayn

Well-known member
#1
Error Info
Zend_Http_Client_Adapter_Exception: Unable to Connect to tcp://www.gravatar.com:80. Error #110: Connection timed out - library/Zend/Http/Client/Adapter/Socket.php:235
Generated By: Unknown Account, Wednesday at 3:49 AM


Stack Trace
#0 /home2/asdf/public_html/library/Zend/Http/Client.php(973): Zend_Http_Client_Adapter_Socket->connect('www.gravatar.co...', 80, false)
#1 /home2/sadf/public_html/library/XenForo/Model/Avatar.php(457): Zend_Http_Client->request('HEAD')
#2 /home2/asdf/public_html/library/XenForo/ControllerPublic/Register.php(219): XenForo_Model_Avatar::gravatarExists('stephen-48@hotm...')
#3 /home2/asdf/public_html/library/XenForo/FrontController.php(337): XenForo_ControllerPublic_Register->actionRegister()
#4 /home2/asdf/public_html/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#5 /home2/asdf/public_html/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
#6 {main}


Request State
array(3) {
["url"] => string(43) "http://www.sitename.com/register/register"
["_GET"] => array(0) {
}
["_POST"] => array(15) {
["username"] => string(6) "user_name"
["email"] => string(22) "users_email@hotmail.com"
["password"] => string(8) "********"
["password_confirm"] => string(8) "********"
["dob_month"] => string(1) "7"
["dob_day"] => string(2) "26"
["dob_year"] => string(4) "1990"
["gender"] => string(4) "male"
["custom_fields_shown"] => array(1) {
[0] => string(16) "profanity_filter"
}
["timezone"] => string(16) "Australia/Sydney"
["captcha_question_answer"] => string(1) "9"
["captcha_question_hash"] => string(40) "327753ac7b8af107c7592a63e917f2738c96e317"
["agree"] => string(1) "1"
["_xfToken"] => string(8) "*************"
["reg_key"] => string(32) "09f80ddace92f0864da4bc878cb13195"
}
}
 

jflory7

Active member
#3
Hi,

I know this is an old thread, but I have been having a similar issue on my machine for the past few weeks. I assumed that it would self-correct as well, but I have given it plenty of time and the error is still happening. Here is one (of many) of my error messages.

Server Error Log
Error Info
Zend_Http_Client_Adapter_Exception: Unable to Connect to tcp://www.gravatar.com:80. Error #110: Connection timed out - library/Zend/Http/Client/Adapter/Socket.php:235
Generated By: Unknown Account, Today at 7:25 PM
Stack Trace
#0 /var/www/crystalcraftmc.com/public_html/library/Zend/Http/Client.php(973): Zend_Http_Client_Adapter_Socket->connect('www.gravatar.co...', 80, false)
#1 /var/www/crystalcraftmc.com/public_html/library/XenForo/Model/Avatar.php(457): Zend_Http_Client->request('HEAD')
#2 /var/www/crystalcraftmc.com/public_html/library/XenForo/ControllerPublic/Register.php(374): XenForo_Model_Avatar::gravatarExists('stephenmiller75...')
#3 /var/www/crystalcraftmc.com/public_html/library/Jrahmy/Minecraft/ControllerPublic/Register.php(73): XenForo_ControllerPublic_Register->actionRegister()
#4 /var/www/crystalcraftmc.com/public_html/library/XenForo/FrontController.php(347): Jrahmy\Minecraft\ControllerPublic\Register->actionRegister()
#5 /var/www/crystalcraftmc.com/public_html/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#6 /var/www/crystalcraftmc.com/public_html/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
#7 {main}
Request State
array(3) {
["url"] => string(43) "http://crystalcraftmc.com/register/register"
["_GET"] => array(0) {
}
["_POST"] => array(15) {
["username"] => string(0) ""
["c80e604200754fa2eb7e537cc9ce836b"] => string(8) "<username edited out>"
["b36bd9ad8d82afb8d9c4909ef22cdcac"] => string(30) "<email edited out>"
["99acb537f567c66e18be617b31b5aa43"] => string(0) ""
["e964ec44966985dd06ef9565801b5692"] => string(6) "female"
["dob_month"] => string(1) "0"
["dob_day"] => string(0) ""
["dob_year"] => string(0) ""
["7bf84b925e0d1082b53f419f03f0b7e8"] => array(4) {
["xbox"] => string(0) ""
["playstation"] => string(0) ""
["steam"] => string(0) ""
["egjvea"] => string(0) ""
}
["custom_fields_shown"] => array(4) {
[0] => string(4) "xbox"
[1] => string(11) "playstation"
[2] => string(5) "steam"
[3] => string(6) "egjvea"
}
["73517559d7909f722df892e116968ee7"] => string(13) "Europe/London"
["g-recaptcha-response"] => string(356) "03AHJ_VuuMwOTuDBp60tJSIDh5rzZ1mAigEu6k_MU0XyXsG1i-EN049Iu4eNhWviJQ6HiQTvZA28pjnmqJOfyViVco8Fxbg4EtdiJA5HS2GPcBulI2utHmv_tTUtToYD8ReFzNQDbszvIs2pqi5wLG2d1it1HSxrExR-4fIJTbUHFZlYGC1a17kCVb48-0l6ca3TsiR8sfqLpSK539IvNF5eFSvGYbKVOuzTutezU3ka6DbEQ6KoE-D3G5NU5_OX6XoB2eRR54kTI9xCP5s-3HZVdNi9VGAas6O3URb1qlO-8Cnwx12j805q6L_FSaKMD5ibcIt2UVuaqxuqR7cbeRq3cnYNl9SiTe9Q"
["agree"] => string(1) "1"
["_xfToken"] => string(8) "********"
["reg_key"] => string(32) "2847092f90db306d9f880051e17fc863"
}
}

 

Mike

XenForo developer
Staff member
#4
This would really just indicate a connectivity issue between your server and Gravatar's. Since it just seems to be affecting you, it would likely imply an issue such as a firewall blocking the connection. You may need to contact your host to have them look into it (as we are just triggering an underlying network request).
 

jflory7

Active member
#5
This would really just indicate a connectivity issue between your server and Gravatar's. Since it just seems to be affecting you, it would likely imply an issue such as a firewall blocking the connection. You may need to contact your host to have them look into it (as we are just triggering an underlying network request).
Weird. I'm hosting it on my own dedicated server, but I haven't changed my firewall configuration for months. I just wonder what could have possibly triggered this.

The issues stopped around Wednesday, but I'll watch and see if anything else pops up. Hopefully, it's good to go now. I just wonder how to troubleshoot this if it continues to happen.