• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.3 Favicon not appearing in Chrome

#1
I'm not sure this has anything to do with the software, but the favicon for my website isn't showing up in Internet Explorer, or Chrome.

http://lakersball.com/favicon.ico

It's in the root of my server. I tried defining an absolute path to it. Checked size requirements, everything. Websites that check for favicons find it just fine. I'm all out of ideas as to why it won't show up. HELP!!

Anyone got any ideas why it's not showing up in Chrome and IE?
 

taylor_smith

Well-known member
#5
Some themes set this separate from the file sitting in your directory. Check appearance > style properties to see if your theme is overriding your .ico file.
 
#6
I tried it from a favicon website. Still no go.

And I'm using the Xenforo default for some of my themes, and the favicon still aren't visible. Just in case, where can I override the favicon in style properties?
 

Martok

Well-known member
#8
Just visited your site and it's appearing on Chrome for me.

upload_2014-10-25_11-29-23.png

One issue I have spotted is that you don't have a www to non-www redirect set up. So I can visit http://www.lakersball.com/ and the www remains. You'll need to sort this for various reasons.
 
#9
http://lakersball.com/favicon.ico

Looks like the same favicon. I suggest you try one from a favicon website so we can verify if that works properly.
I tried it from one of those websites, changed the favicon, and waited for like a half hour to an hour, and it still didn't show up, so I changed it back just in case. It's my understanding that favicons are supposed to show up pretty instantaniously, so I counted that as a failed attempt.

Just visited your site and it's appearing on Chrome for me.

View attachment 87369

One issue I have spotted is that you don't have a www to non-www redirect set up. So I can visit http://www.lakersball.com/ and the www remains. You'll need to sort this for various reasons.
I will have to look into that, because I'm still not seeing a favicon on my end.
 

AndyB

Well-known member
#10
I tried it from one of those websites, changed the favicon, and waited for like a half hour to an hour, and it still didn't show up, so I changed it back just in case. It's my understanding that favicons are supposed to show up pretty instantaniously, so I counted that as a failed attempt.
Please change it back to one that you got from a favicon website so we can help troubleshoot this for you.

Favicons are heavily cached so they will not update unless you delete the bookmarks and exit the browser.