1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RM 1.1 Error when trying to add a category to a private area

Discussion in 'Resource Manager Support' started by surfsup, Feb 18, 2014.

  1. surfsup

    surfsup Well-Known Member

    Im not sure if its because I am trying add a new category and choosing the option to auto create thread in a certain forum (which isnt public)

    Or what this error means?

    Code:
    The following error occurred:
    Mysqli statement execute error : Field 'category_visible_to' doesn't have a default value
    
        Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute() in Zend/Db/Statement.php at line 297
        Zend_Db_Statement->execute() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 479
        Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 574
        Zend_Db_Adapter_Abstract->insert() in XenForo/DataWriter.php at line 1612
        XenForo_DataWriter->_insert() in XenForo/DataWriter.php at line 1601
        XenForo_DataWriter->_save() in XenForo/DataWriter.php at line 1393
        XenForo_DataWriter->save() in XenResource/ControllerAdmin/Category.php at line 158
        XenResource_ControllerAdmin_Category->actionSave() in XenForo/FrontController.php at line 337
        XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 134
        XenForo_FrontController->run() in /var/www/vhosts/truckmountforums.com/httpdocs/admin.php at line 13
    
     
  2. surfsup

    surfsup Well-Known Member

    Actually same error even when i dont choose a thread section or prefix.

    I am up to date with the latest RM as well
     
  3. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    That column is related to an add-on. Sounds like it didn't set a default (for the add-on disabled case) or didn't remove it when uninstalling. You'd need to contact the author.
     
  4. surfsup

    surfsup Well-Known Member

    How can I find out what addon it is? Just disable each addon one by one?

    oh and heres a better description of the code error:

    Code:
    Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception: Mysqli statement execute error : Field 'category_visible_to' doesn't have a default value - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:214
    Generated By: admin, 18 minutes ago
    Stack Trace
    
    #0 /var/www/vhosts/truckmountforums.com/httpdocs/library/Zend/Db/Statement.php(297): Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute(Array)
    #1 /var/www/vhosts/truckmountforums.com/httpdocs/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(479): Zend_Db_Statement->execute(Array)
    #2 /var/www/vhosts/truckmountforums.com/httpdocs/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(574): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('INSERT INTO `xf...', Array)
    #3 /var/www/vhosts/truckmountforums.com/httpdocs/library/XenForo/DataWriter.php(1612): Zend_Db_Adapter_Abstract->insert('xf_resource_cat...', Array)
    #4 /var/www/vhosts/truckmountforums.com/httpdocs/library/XenForo/DataWriter.php(1601): XenForo_DataWriter->_insert()
    #5 /var/www/vhosts/truckmountforums.com/httpdocs/library/XenForo/DataWriter.php(1393): XenForo_DataWriter->_save()
    #6 /var/www/vhosts/truckmountforums.com/httpdocs/library/XenResource/ControllerAdmin/Category.php(158): XenForo_DataWriter->save()
    #7 /var/www/vhosts/truckmountforums.com/httpdocs/library/XenForo/FrontController.php(337): XenResource_ControllerAdmin_Category->actionSave()
    #8 /var/www/vhosts/truckmountforums.com/httpdocs/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
    #9 /var/www/vhosts/truckmountforums.com/httpdocs/admin.php(13): XenForo_FrontController->run()
    #10 {main}
    
    Request State
    
    array(3) {
      ["url"] => string(66) "http://www.truckmountforums.com/admin.php?resource-categories/save"
      ["_GET"] => array(1) {
        ["resource-categories/save"] => string(0) ""
      }
      ["_POST"] => array(14) {
        ["category_title"] => string(17) "Premium Downloads"
        ["category_description"] => string(41) "Where you can download premium resources."
        ["parent_category_id"] => string(1) "0"
        ["display_order"] => string(1) "8"
        ["allow_local"] => string(1) "1"
        ["allow_external"] => string(1) "1"
        ["allow_commercial_external"] => string(1) "1"
        ["allow_fileless"] => string(1) "1"
        ["thread_node_id"] => string(0) ""
        ["default_thread_prefix"] => string(1) "0"
        ["_xfToken"] => string(8) "********"
        ["_xfRequestUri"] => string(34) "/admin.php?resource-categories/add"
        ["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
        ["_xfResponseType"] => string(4) "json"
      }
    }
    
     
  5. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    What add-ons have you recently removed or disabled?
     
  6. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    It's the add-on that adds the "category_visible_to" field. You might be able to narrow it down to an add-on that relates to that name.
     
  7. surfsup

    surfsup Well-Known Member

    Sitemap for Xenforo (i installed the Jaxel one again instead) about a month ago,
     
  8. surfsup

    surfsup Well-Known Member

    Found IT! It was an older addon for the resource manager that dealt with Permissions :D

    I fully removed it just now and bam it works :D
     

Share This Page