1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

An upgrade is pending. The forum is only accessible in debug mode. Complete Upgrade

Discussion in 'Installation, Upgrade, and Import Support' started by Ruven, Oct 28, 2010.

  1. Ruven

    Ruven Well-Known Member

    I updated from B1 to B2, had some issues and what not.
    So i uploaded the files again and started over, also turned on the debug mode.
    When it was done it asked if i wanted to rebuild master data or something.
    I clicked it, a minute or so into it i got a 500 error.
    Refreshed but nothing happened.
    Went back to my site (which was closed to posting) and saw it loaded just fine.
    But there was a message at the top saying...
    An upgrade is pending. The forum is only accessible in debug mode. Complete Upgrade.

    So i go into the admin CP and find that same notice staring me in the face.
    The ACP says up on the top left that im running B2.
    I go to see if i can open the forum and i can.
    I open the forum up and then go back to see if i can make a post.
    I can.
    But that upgrade is pending thing is still visible.
    I think "maybe its just visible to the admin".
    So i log out. Its still visible to me as a visitor.

    So i buckle and click on the final part of the notice. The part that says "complete upgrade".
    I click it and get...
    No Upgrade Available

    You are already running the current version (1.0.0 Beta 2). To do a fresh install, click here.

    And right under that is the Rebuild Master Data option as well.
    I click on Rebuild Master Data, feeling like im in a loop.
    After a few moments it tells me an error has occurred...
    Then they show me the error.
    Its the 500 error again.
    Internal Server Error

    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
    Please contact the server administrator, webmaster@dailysportspages.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
    More information about this error may be available in the server error log.
    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

    So i go back to where it says "To do a fresh install click here".
    I click here and then it tells me...Error

    You have already completed installation. If you wish to reinstall, please delete the file internal_data/install-lock.php.

    At this point i dont know if im doing more harm than good and so i realize its best to come talk to the good folks at XF.
  2. Ruven

    Ruven Well-Known Member

    With Debug Mode off i get this when i go to the ACP...
    Admin Control Panel - DailySportsPages

    The board is currently waiting to be upgraded. Please complete the upgrade.

    And in my "forums" page....
    The board is currently being upgraded. Please check back later.

    Its a giant loop, no matter what i select.

  3. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    It's likely the same issue that was ultimately reported here:

    It's tricky as there are a number of changes outstanding for that. It's a big change, and lots of it is still being tested. You might be able to get away with commenting out this line in library/XenForo/DataWriter/PermissionGroup.php:

Share This Page